Geschiedenis

JUNG PUMPEN - een bedrijf met traditie

In het begin waren er de gierpompen

Op 1 september 1924 richtte, de toen 28-jarige installateur, Heinrich Christian Jung, in het Westfaalse Steinhagen een loodgieter- en installatiezaak op. Zonder medeweten van zijn vader, een loodgietershulp, die uit het Frankische Steigerwald naar Westfalen was gekomen, kocht hij voor 3500 Reichsmark een groot stuk grond van 7000 vierkante meter en richtte daar een klein atelier op. Hij begon, samen met een "helper" met de productie van manuele gierpompen, die hij in kleine series verkocht aan de boeren in de omgeving.

Drinkwaterpompen

In de jaren 30 werden drinkwaterpompen in het productgamma opgenomen en die bleven tot 1953 het zwaartepunt van het hele gamma.

Woningontwatering en afvalwatertechniek

Na de tweede wereldoorlog richtte Heinrich Jung de tot dan toe manueel gevormde werking uit tot industriële serieproductie en hij bouwde in 1954 met de A54 de eerste JUNG-vuilwaterpomp. Parallel werden de eerste uitwerpselenopvoerinstallaties geproduceerd.

De technische ontwikkeling schreed snel vooruit en reeds in 1963 brachtt  Jung Pumpen met de U33 haar eerste onderwaterpomp op de markt – op dat tijdstip een  technische revolutie. Daarmee werden de beslissende stappen gezet naar specialisatie op het gebied van woningontwatering en afvalwatertechniek.

Met de U3 K ontwikkelde JUNG PUMPEN in de jaren 70 een kelderrioleringspomp waarvan de naam een gedenkwaardig begrip zou worden.

Drukontwatering

In de jaren 80 deden de planning en uitvoering van drukontwateringssystemen hun intrede. De eigen kunststoffabriek, die aan het eind van de jaren 90 opgericht werd, leverde de corrosiebestendige  kunststof schachten voor dit gebruiksbereik. Vnadaag worden in gans Europa drukrioleringsinstallaties van JUNG PUMPEN gebruikt.

Condensaatpomp

Bij het begin van het nieuwe millennium startte de marketing voor de condensaatpomp K1. Met het uithalen van condensaat uit hoogrendementsketels komen nu ook pompen voor aggresieve media in het programma.

Informatie - een belangrijk goed

Met toenemende productie stijgt ook de nood aan informatie van de gebruiker en zo werd in 2004 het informatie- en communicatiecentrum FORUM ingewijd, waar elk jaar meer dan 2000 bezoekers deelnemen aan een omvangrijk seminarie- en vergaderingsprogramma.

Vandaag - in tijden van klimaatverandering en globale markten

Vandaag - in tijden van klimaatverandering en globale markten
Naast de verdere ontwikkeling van bestaande producten wijdt JUNG PUMPEN zich ook aan de actuele verzoeken van haar klanten. Gezien het stijgend aantal hoogwatergebeurtenissen heeft de onderneming met de SOS vloedbox een eerste Hulp-pakket voor huishoudens in hoogwatergebieden ontwikkeld.

Vandaag, in tijden van globalisering, is JUNG PUMPEN als middelgrote onderneming met 365 werknemers en een jaarlijkse omzet van 78 miljoen euro als deel van het Amerikaanse Pentair concern goed opgesteld. Een  traditionele onderneming met meer dan 90 jaar ervaring, die ook in de toekomst voor kwaliteit "Made in Germany" zal zorgen.