Over ons

Wie is Pentair plc?

Pentair plc is een wereldleider en een globaal agerende aanbieder van watertechnologie-oplossingen met hoofdzetel in London, Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd verwezenlijken ongeveer 9.500 medewerkers in 25 landen en meer dan 120 productiewerkplaatsen een jaarlijkse omzet van 3,0 miljard $.

De Jung Pumpen GmbH hoort sinds 2007 tot het Pentair concern en vervolledigt het omvangrijke productgamma met hoogwaardige pompsystemen voor de huishoudelijke en gemeentelijke waterverwerking.  De Italiaanse zusterfirma Sta-Rite vervolledigt dan weer het gamma van Jung Pumpen in Duitsland met verswaterpompen voor huis en tuin.

Met een uiteenlopend aanbod van waterpompen, filters en systeemoplossingen ondersteunt Pentair plc elke stap in de waterbereiding en de watervoorziening en -verwerking. Of het nu grond- of regenwater, zee- of meerwater betreft, Pentair producten en systemen verzekeren dat water behandeld en getransporteerd wordt op de plaatsen waar het meest nodig is. In het bijzonder op plaatsen in de wereld waar waterschaarste een groot probleem is, leveren de producten van Pentair oplossingen door kwalitatief hoogwaardig drinkwater voor privé woningen, industrie en gemeentelijke overheden te voorzien.  

Zuiver water is ons hoogste bezit. Pentair plc heeft innovatieve oplossingen om hiermee verantwoordingsvol om te gaan.

meer over Pentair